Lady & Lufsen...

Bara för att det är måndag och allt känns trist så betyder det ju inte att de måste SE trist ut oxå. Gav Mattias middagen fördig serverad idag, a´la Lady & Lufsen stil.

Vem skulle inte bli glad över den omtanke som en tråkig tallrik spagetti & köttbullar vanligtvis är....????Den enda som inte gillade tallriken än så länge va Neo, då han inte fick en egen. Han fick köttbullar förra gången på valpkursen och sen dess tycker han att alla köttbullar i världen är hans.
Imorgon är tredje gången på valpkursen, hoppas vi får kul.

Vi gick en promis ute idag. Skönt att det är nollgradigt men brrr va kallt det blåser. Neo tycker dock att blåsten är en bra grej för då kommer ju fler löv fram ( tar det aldrig slut på löv ) och det är ju de bästa han vet. Han kan jaga, äta och bära löv hela dagen om han fick....
Han är vår egen lilla kompost med andra ord ;)

Tick tack....

Oj va de är svårt att hålla sig uppdaterad eller iallafall att skriva regelbundet. Det kan ju bero på att oftast så händer det inte så mycket mer än det vanliga vardagslivet eller att jag är så trött att jag helt enkelt inte orkar tänka.

Hur som... i helgen firade vi Farbror Lars ;) som fyllde gammal och sen blev vi bjudna på go´middag hos Anna & Lars (en annan Lars). Där busade och myste Neo med deras sötnosar Jazza & Trixie som vi har äran att vara hundvakt åt i Mars när det är dax för fjällsresa för dom andra. Neo & Trixie lekte jaga boll med varandra hela kvällen medans Jazza va smart och åt upp Neos ben som han hade med sig :D
Det va en underbar kväll som vanligt med våra bästaste goda vänner!

På söndagen va Neo helt knäckt och sov mest men de är ju det söndagar är till för så jag gjorde likadant!

Idag kom syster Frida förbi för att plåga (vaxa) mina ben. Neo älskar Frida och dom myste å busade som vanligt. Tog en bild som förklarar hur mycket han har växt sen vi fick hem vår lilla prins. Den första bilden är tagen 21/11 och den andra ikväll.

Och de roliga är att trots att han har växt såååå mycket så ser jag & Mattias honom som den lilla plutt han va när han kom till oss. Undra hur stor han är när vi inser att han är stor :)

Det skulle vara kul att se hur Neos syskon ser ut, så om nån av er läser detta så hör gärna av er så vi kan byta bilder.

Sponsoravtal???Behöver jag säga mer egentligen??
Passande flaska att gömma godis i så man får kämpa lite..  Tycker dock att man kan få en liten slant för alla sätt man kan återvinna själv på!

Första gången på valpkurs

Så va första gången på valpkursen avklarad och jag kan väl tyvärr meddela att vi än inte är stjärnorna i kursen MEN till Neos försvar så är det ganska taskigt av kursledaren att visa övningar med hjälp av köttbullar som ges till andra hundar än Neo. Sen är det ju alltid roligt att träffa andra hundar i samma storlek som dessutom vill leka, livet är inte alltid rättvist.

Vi skulle på en övning hålla i en godis och invänta ögonkontakt.
Neo är ju lite smartare än dom andra så han la sin tass på min hand och då kunde man ju titta på dom andra men ändå ha koll på var godiset tog vägen.. Vi ska träna....på allt!
 
                                   

Söndag igen...

Och så va den här veckan slut...
Det tokblåser ute, skönt att det är varmare dock (-31 igår morse....brrr) men man har ändå inte sån stor lust att gå ut när man nästan blåser bort. Tur man står stadigt på jorden ;)

Neo mår bara bra, växer som en galning. Man blir lite hemmablind och ser inte så stora förändringar förrutom när man träffar andra hundar och ser att han har växt om dom rejält.

På tisdag börjar vi valpkurs. Det ska bli kul, både jag och Mattias ska fara. Vi är båda lika nyfikna om vad som ska hända där borta :)
Jag gissar dock att Mattias rullstol kommer att skrämma alla kursdeltagar (valparna alltså) för det brukar den göra och kvar står Neo och inte fattar vad felet är, han är ju så van med den. Haha vi får se vad som händer på tisdag..

Neo vågade dock sig fram till grannen som hoppar på kryckor härom dagen. Han har spanat in honom länge och som velat men inte riktigt vågat tills nu. Nu skuttade han fram med propellern igång där bak och sniffade överallt. Grannen passade då på att kasta lite boll med honom så nu har Neo en till vän.

Man kan nu summera Neo till att vara en helt handikappanpassad vovve ;)

Snart kommer Frida hem och vi längtar efter henne!

Nu ska vi ut i blåsten igen för att åka på 90-års kalas, håll tummarna för oss!

Helgen som va..

Tiden går som sagt för fort ibland och denna helg har verkligen bara rusat iväg.

Vi åkte på lördagen till Skellefteå till Hanna & Holger och sov där. Vi hade det som vanligt supertrevligt och jag lyckades t o m att fota Holger denna gång MEN tyvärr (förlåt Hanna, jag vet hur gärna du hade varit med på bilden) så glömde jag fota Hanna....Jag lovar, att hon kommer med på bloggen nån gång ;)


Se så stilig Holger är!!
Som sagt hade vi supertrevligt hos Hanna och jag hoppas verkligen att det blir fler besök där!

Sen på söndagen åkte vi till min syster vars son Edwin fyllde 2 år.
Där fick vi massa go´fika och sen även en god grekisk pytt (tror jag de hette) till middagen.Mona och Neo busar ute. Det skiljer inte så mycke i storlek längre ;)Edwins pappa Johnny som lånade skyddsglasögonen som hörde till Edwins motorsåg han fick av oss.Momor med en trött Edwin i famnen. Jobbigt att fylla år ju!!!Den goda middagen!
Söta födelsedagstillbehör som jag oxå vill ha när jag fyller år men med Emma som text på ballongen ;)När vi kom hem på söndagkväll va Neo tvungen att gräva upp sitt hål i snön som han har jobbat så mycket med..
Passade även på att kolla hur mycke snö som kommit medans han varit borta..Syns dålig jag vet men men..

Slutligen måste jag bara visa hur min bil såg ut när vi kom hem.
Ganska ofta för min bil höra diverse dåliga skämt p g a dess storlek (de är en Kaa, en grön) men de här tar ju priset! Kunde nästan ta den för en snöhög om man inte såg en del av reg.skylten.Tack Mattias att du varit så snäll och skottat fram den igen så inte plogbilen tog den ;)

Tripp i stan..

Igår på min lediga dag åkte vi in en sväng till stan för att försöka hitta ett par vinterskor till mig, lite less på att frysa om fötterna.
Vi passade då på när det inte va så mycke folk i centrum att gå igenom stan. För Neo va det här premiärturen ( vad vi vet iaf ) och oj vad kul det va. Alla lukter, människor (som konstigt nog inte stannade och klappade honom såg det ut som han tyckte) och ljud. Han gick med nosen konstant i backen och när vi kom till plattorna utan snö så visste han inte riktigt hur han skulle gå. Han varvade sin gångstil med vanlig gång, hopp som i snöhög och skutt samt det jag nu kallar "taxstilen" dvs längs marken lågt gående med nosen nere sniffandes för glatta livet. Haha ni kan ju gissa hur kul han såg ut :D

Vi gick bara igenom, tänkte att istället göra samma tripp flera gånger så han får vänja sig istället för att stanna i vimmlet för länge.
Vi hade en bra dag och som bonus så hittade jag ett par skor.

Hoppas ni alla oxå har det bra!

Förresten......Kolla in vår stora pojke med mörkt hår på bröstet.

PRO here we come...

Ja. så känns det mer och mer nuförtiden...

Ni kanske tänker att jag är bäst nu igen men jag menade mer pro som i pensionärer...
Kanske ska passa på att säga:
                       
Men efter att helt missat tolvslaget för att hela familjen sov så känns det mer som "jaja, what ever"...
Så kan de bli, Mattias va inte helt fräsch ( Frida, inga kommentarer ;)  ) så vi bara chillade i sängen till ögonlocken föll ner. När man liks jobbar hela helgen så känns nyår inte så speciellt men jag saknade mina vänner som jag skulle fira med! Jättemycket!!!!!

Neo fixade nyår galant. Under kvällen så small några raketer under promenaderna men han brydde sig inte vilket vi va överlyckliga över.

Nu ikväll har vi hälsat på Mattias mormor & morfar. Han gillar verkligen att hälsa på där, så många goda smulor överallt och dessutom hade mormor tofflor med ludd vilket är ju de bästa att bita i ;)

Margaretha, tack för alla mail med råd, tips och påminnelser. Vi uppskattar det verkligen!!

RSS 2.0